Resultater fra Sandefjord Ranking 2007

Herresingle: Hele 39 deltagere som spilte innledende puljespill. Alle fra Fron kom seg videre til sluttspillet. Her måtte Halvor si takk for seg i 1. runde, han møtte nok en gang førsteseeda, Jonas Christensen fra Frogner. Det samme skjedde med Olav, han tapte for en gangs skyld mot doublemakkeren sin, Eirik Erichsen fra Hamar. Simen, Tore og Anders var med videre. I kvartfinalene var det tre spillere fra Fron. Tore slo ut Eirik Erichsen, mens Simen og Anders møttes. Det endte med seier til Anders. I semifinalene skulle Tore møte Jonas Christensen, mens Anders skulle spille mot Madz Menkin fra Bygdø. Til tross for godt spill måtte begge to innse at denne gangen ble motstanderne for sterke. Men, en delt 3. plass lar seg absolutt høre.

Damesingle: Blant 27 deltagere fordelt på 7 puljer kom Erika seg lett til sluttspillet. Her slo ho ei jente fra Sandefjord i første kampen. I åttendelsfinalen møtte ho Cathrine Fossmo, Pillarguri. Det ble et rivende oppgjør, som Cathrine avgjorde til sin fordel. En fin 5. plass til Erika, mens Cathrine ble nr. 2 til slutt.

Herredouble: Her var det også puljespill, men bare vinnerne gikk videre. Halvor og Simen ble nr. 2 i pulja etter å ha tapt 16/21, 21/19, 18/21 mot et par fra Sandefjord. Anders og Tore, Olav og Eirik Erichsen vant puljene sine. I sluttspillet slo Olav og Eirik et par fra Jørpeland/Leksvik ganske greit. I semifinalen møtte de Anders og Tore. Dette har som regel vært jevne kamper, slik ble det denne gang også. Anders og Tore greide til slutt å hale i land seieren, 22/20, 21/15. I finalen skulle så frøningene møte Jonas Christensen/Matz Menkin. Anders og Tore var skikkelig sugne på revansj etter tapene i single. De spilte aggressivt og konsentrert, og vant 21/13, 21/17. Altså en første- og en tredjeplass til Fron!

Damedouble: Erika, med makker Solveig Valderhaug, Asker, avgjorde pulja med seier 21/18, 8/21, 12/19 i en dramatisk kamp mot Helene Søgaard/Anine Topstad, Asker. I semifinalen måtte de imidlertid melde pass mot Cathrine Fossmo/Marta Gården, Pillarguri. Likevel, en sterk 3. plass til Erika og Solveig. Cathrine og Marta tapte finalen mot et par fra Bygdø.

Mixed double: Her var det med hele 25 par i cupspillet. Erika og Tore vant første kampen sin, men møtte de senere vinnerne i neste kamp og tapte 21/15, 21/10. Halvor og Solveig Valderhaug, Asker kom også videre, men tapte neste kamp. Simen, med makker Minh Nhu Thai, Hamar og Olav med Andrea Austnes, Klæbu, vant begge sine første kamper. I åttendelsfinalen møtte de hverandre, og det endte med seier til Olav og Andrea. I kvartfinalen måtte de imidlertid gi tapt for et par fra Bygdø etter en jevn og spennende kamp, 21/17, 18/21, 15/21. Lengst kom Anders med makker Cathrine Fossmo, Pillarguri. I semifinalen slo de Bygdøparet med 21/10, 21/8! I finalen møtte de så det beste paret fra Bygdø, Matz Menkin og Emilie Stordalen. Det ble en spennende kamp som Anders og Cathrine tapte med 13/21, 22/24.

Spillerne fra Fron viste enda en gang at de kan hevde seg blant de aller beste i Norge, og kunne vende hjem fra hvalfangerbyen med fine premier i bagasjen og mange poeng på rankinglistene.
Foto: Trond Amundsen og Rune Falkenhaug