Fron Badmintonklubb har fått nye hjemmesider
fronbk.no

Nå har vi gjestebok igjen også...


Årsmøte i Fron Badmintonklubb
fredag 8.april kl.19.30
IQ sine lokaler i Nedregate

MØT OPP!
MIDTSOMMERNATT 2011
meld deg på her
www.cupassist.com/msn2011

For tredje år på rad hadde Fron BK deltagere i NM for veteraner. Etter å ha vært både i Trondheim (2009) og Ålesund (2010) gikk turen denne gang til Hordaland.

Askøy BK sto som arrangør, og etter en del timer i bil, fly og buss kunne vi innta hallen fredag ettermiddag. Hallen på Ravnanger var flott, god tribuneplass og hele 16 baner.

For første gang kunne spillerne fra Fron varme opp med å spille på matter!

For Fron deltok Einar Jevne, Steinar Løkken, Svein Nymoen og Bjørn Sandbu. Vi hadde også med en spiller fra Pillarguri, Eva Haugstulen, som spilte mixed double sammen med Steinar.

I et mesterskap er nivået på de beste spillerne høgt, så Fron fikk ikke med seg noen medaljer hjem. Men, i tillegg til å vinne både sett og kamper, fikk spillerne trivelig samvær med folk fra andre klubber, hyggelige opplevelser og gode minner.

I 2012 skal mesterskapet arrangeres i Tønsberg, da kan man håpe på flere deltagere fra klubben.
NM for veteraner på Askøy
4.–6. mars 2011
Midtsommernatt 2010

Innbydelse til MSN 2010 finner du her
For påmelding: www.cupassist.com/msn2010
For mer info om turneringa; se her
Bilder fra tidligere år ;-)

Velkommen!

Midtsommernatt 2010 er over...

For 20. gang kunne Fron Badmintonklubb ønske velkommen til Midtsommernatt- turnering i Vinstrahallen. Det var færre deltagere enn vanlig, men 60 spillere fra 15 forskjellige klubber sørget for at det ble spilt mange jevne og harde kamper.

For de fleste markerer denne turneringa slutten på sesongen, og mange ser på den som ett av høydepunktene. I tillegg til at turneringa, for de fleste, er en sosial opplevelse, så er det svært god kvalitet på spillerne.

Deltagelsen fra arrangørklubben var ikke så stor denne gangen, men Fron gjennomførte et prikkfritt arrangement og fikk mange rosende ord, både fra spillere og NBF`s generalsekretær.


Bilder fra turneringen finnner dere her.

I 2001 startet mange spillere på nybegynnerkurs. Flere av de som startet da sørget i mange sesonger for at Fron Badmintonklubb virkelig ble satt på kartet. Disse 6-7 spillerne har mange medaljer fra UBM, flere pallplasseringer i rankingturneringer og åpne turneringer + «en drøss» med KM – titler.

Nå er det bare Anders Jevne igjen av disse, men han har til gjengjeld hatt en av sine aller beste sesonger. Landslagsplass, flere representasjons-oppgaver for Norge, mange topp-plasseringer i årets rankingturneringer er verdt å nevne. Beste plassering utenlands er 2. plass i herresingle i en kjempestor turnering i Belgia i påsken. Høydepunktet må vel likevel være NM for junior, der Anders gikk helt til topps i mixed double sammen med makker Cathrine Fossmo fra Pillarguri. Neste sesong er hans siste i juniorklassa, og det er grunn til å se fram til den med en viss forventning. Bra gjort, Anders, du er en flott representant for klubben vår!
God sesong av Anders Jevne

Utvalgte resultater for spillerne fra Fron:
Sara Falkenhaug vant DSU11/U13N.
Eline Bråten tok 2. plass i MDU13 sammen med Jørgen Lima fra Frogner.
Sigurd Falkenhaug vant HDU13 sammen med Jørgen Lima, i tillegg ble det 3. plass i HSU13.
Andreas Wangen ble nr. 4 i HSU13.
Sigurd Dahl Bjørnsgaard og Jens Toppen tok en fin 3. plass i HDU13, her ble Erik Kolås og Håvard Tangen nr. 4.
Maroot Bøe spilte i U15, der han vant en puljekamp i HS.
Sverre Hovdsveen og Steinar Løkken møttes i finalen i HSC. Det ble en jevn og spennende kamp som Sverre til slutt vant 21/19, 22/20.
Sverre og Steinar tok 3. plass i HDC.

På bildet: Blide gutter, Jens Toppen og Sigurd Dahl Bjørnsgaard tok en fin 3. plass i sin første turnering.

Otta Open i Badminton, 7. – 9. mai 2010
Turneringa i Ottahallen markerte slutten på sesongen for de yngste. Fron badmintonklubb stilte med 11 spillere, for noen var det første gang de deltok på turnering. Med 130 deltagere ble det mange harde kamper og mye tid i hallen i løpet av helga.

Årsmøte
Årsmøtet blir avholdt hos IQ, Nedregate,
torsdag 22. april kl. 19.00.

Vel møtt!

Kretsmesterskapet 2010
Hamar BK står som arrangør av sesongens mesterskap. Det foregår i den nye Neshallen på Stavsjø v. Brumunddal, siste helga i januar.

Vi håper å stille med mange spillere, påmeldingsliste henger i hallen, frist den 12. januar.

Juledouble 2009
Klubben hadde sin tradisjonelle juledouble i hallen 2. juledag. Det ble, som vanlig, en lett blanding av spill og sosialt samvær. Det deltok 12 par som ble inndelt i fire puljer. Etter innledende puljespill var det traktering, før vi tok fatt på sluttspillet.

Eline Bråten og Anders Jevne ble årets vinnere etter at de beseiret Maroot Bøe og Ola Jevne i finalen.


Anders Jevne deltok på ranking U19 i Sandefjord, 16.–17. januar.  I herresingle vant han ganske greit pulja si. I sluttspillet  slo han ut Christian Fossmo, Pillarguri, deretter Matz Menkin fra Bygdø. I finalen mot Eirik Paulsen fra Stavanger ble det seier til Anders 21-9 i tredje sett.

I herredouble tok Anders en flott tredjeplass sammen med Ling Zhuang Zeng fra Pillarguri. I mixed double hadde Anders denne gang Randi Selle fra Stavanger som makker. De kom seg til kvartfinale, der det ble tap mot Menkin/Bøe med 21-17, 13-21, 17-21. Dette paret gikk senere helt til topps i klassa.

Helga 9.–10. januar deltok Anders på eliteranking for seniorer i Bygdøhallen.

I herresingle hadde han den ”gamle” storspilleren og OL-deltageren Jim Ronny Andersen fra Kristiansand i pulja si. Selv om han kjempet drabelig og fikk mange poeng, hadde han ingen reell sjanse mot Jim Ronny.

I herredouble ble det en flott 5. plass til Anders og Ling etter at de tapte kvartfinalen met brødrene Andersen fra Kristiansand.

I mixed double greide Anders og makker Cathrine Fossmo, Pillarguri det kunststykket å spille seg helt fram til semifinale. Her ble det knepent tap 22-20, 21-19 mot Maren Formo, Grong og Casper Lund, Danmark.

Anders Jevne til topps i Sandefjord
Anders hevder seg svært godt for tida!Foto: Einar Jevne
Sist helg ble KM i badminton for Hedmark/Oppland arrangert i Neshallen på Stavsjø med Hamar BK som arrangør.
Da status ble gjort opp søndag ettermiddag, viste det seg at Fron Badmintonklubb hadde sikret seg 3 klasse seiere, 6 andreplasser og 2 tredjeplasser.

Fron stilte med 14 deltagere, en lett blanding av nybegynnere og mer erfarne spillere.

Maroot Bøe sikret seg seier i single U15 etter en spennende finale mot Gaute Sygard fra Pillarguri.
I doubleklassen U15 ble det et rent fronsoppgjør i finalen mellom Sigurd Falkenhaug/Trond Haugastuen og Maroot Bøe/Sondre Christiansen. Dette ble en jevnspilt og spennende kamp der Sigurd og Trond tilslutt trakk det lengste strået og vant 22-20 i 3.sett.
I damesingle U13N vant Ingeborg Kristiansen alle sine kamper, og ble med det kretsmester i den klassen.

Pallplasseringer for Fronsspillerne:
Gull:
HSU15: Maroot Bøe
DSU15N: Ingeborg Kristiansen
HDU15: Sigurd Falkenhaug/Trond Haugastuen
Sølv:
HSU13: Sigurd Falkenhaug
HSU13N: Markus Rudihagen
DSU13: Eline Bråten
DDU13: Eline Bråten/Ingeborg Kristiansen
HSU15: Maroot Bøe/Sondre Christiansen
MDU13: Sigurd Falkenhaug/Eline Bråten
Bronse:
HSU13: Vidar Haugastuen
HSU13N: Erik Kolås
KM Badminton 30.-31. januar 2010
Øverst til venstre: Kretsmester i U15 Maroot Bøe.Til høyre: Finalemotstandere HSU13 Sigurd Falkenhaug og Torjus Flåtten.
Nederst: Fronsspillerne som deltok på KM 2010.Foto: Rune Falkenhaug

Ranking U19, Frogner
4. – 6. sept. 09.

Anders Jevne var eneste deltager fra Fron. Han gikk greit til finalen i herresingle, der han nedkjempet Erik Paulsen, Stavanger  18/21, 22/20, 21/10.

Anders vant også mix sammen med Cathrine Fossmo. De slo Grann/Johansen fra Kirkenes/Berlevåg med 21/14, 21/11 i finalen.


Tirsdag 20.oktober startet Fron Badmintonklubb sitt årlige nybegynnerkurs.


21 håpefulle jenter og gutter hadde meldt seg på, og interessen og innsatsen var upåklagelig de første kveldene.


Kurset pågår i 6 tirsdagskvelder framover og trolig er det noen kommende badmintonstjerner som nå har tatt sine første slag med racket'en i Vinstrahallen.
Nybegynnerkurs i Fron Badmintonklubb

Frognerhøna 09

Steinar og Sverre gikk helt til topps i Herredouble C på årets "Frognerhøne". Etter flere jevne og spennende kamper kunne de avslutte med seier i en dramatisk tresetts-kamp mot et par fra Haugerud.
Velkommen til "Midtsommernatt 2009"

Årets turnering arrangeres 12.-14. juni
Innbydelse finner du her.

Gleder oss til å se deg i hallen!
Bilder

Takk for besøket til alle dere som var på årets "Midsommernatt"!
Her finner dere noen bilder fra årets turnering.

Ny sesong
Tirsdag 1. september starter vi opp igjen med ordinær trening. Noe nytt når det gjelder treningstider. Skriv ut info-brosjyre her.

Velkommen i hallen!

Årsmøte i Fron Badmintonklubb

Avholdes hos IQ, Nedregate 54,
mandag 20. april 2009, kl. 19.
Vanlige årsmøtesaker.
Saker som skal tas opp, må være styret i hende innen 4. april.


Vel møtt!Otta Open 8. – 10. mai 2009

Fron stilte med 9 spillere av totalt 165 påmeldte.
Sara Falkenhaug gjorde en god figur i klassa si. Ho kom på 3. plass i single U11, og vant double U11/U13N sammen med makker Malin Johansen fra Rissa. Semifinalen her ble svært jevn og dramatisk, Sara og Malin vant til slutt 30-29 i tredje sett!

Sigurd Falkenhaug gjorde det best i double U13, der det ble knepent tap i kvartfinalen sammen med Sigurd Otto Strøm fra Kolvereid.

I klasse for U13 nybegynnere gjorde Fron nesten rent bord i gutteklassa. Tomas Holmestad vant single, her ble Maroot Bøe nr. 2, og Vidar Haugastuen nr. 3. I double ble det 2. plass til Vidar og Tomas, mens Maroot og Andreas Wangen ble nr. 3.

I U 15 klassa stilte Sondre Christiansen og Trond Haugastuen fra Fron. Her var det høgt nivå, og vanskelig å hevde seg i toppen. De vant dog hver sin singlekamp, og spilte flere jevne kamper.

I seniorklassen var det tynn deltagelse fra Fron denne gang, bare Steinar Løkken stilte opp.

Det endte med to andreplasser, i single og mixed double, sammen med Oda Lauten fra Frogner. Steinar måtte trekke seg i double fordi makker ikke kunne komme.


2 Gull og 2 bronsemedaljer

Anders Jevne og Simen Falkenhaug var på forhånd regnet som en av favorittene i double U17. De spilte seg enkelt gjennom gruppespillet, vant kvartfinalen mot et par fra Kristiansand og semifinalen mot et par fra Sandefjord, før de skulle møte Matz Menkin/Nikolai Svensson fra Bygdø/Moss i finalen. Dette ble en jevn 3-setters finalekamp der Anders og Simen til slutt dro i land seieren med 21-12, 20-22, 21-16.

Olav Amundsen med makker Ling Zuang Zeng fra Pillarguri BK tapte knepent semifinalen mot finaleparet Menkin/Svensson og kapret med det en 3.plass i double U17.

Anders gikk også helt til topps i mixed double U17 sammen med makker Cathrine Fossmo fra Pillarguri BK. I denne kategorien var de helt suverene i årets UBM og vant finalen lett mot Matz Menkin/Anine Topstad fra Bygdø BK med 21-15, 21-14.

Her delte Olav og Simen 5.plassen med sine makkere, henholdsvis Andrea Austnes, Kolvereid og Maren Kamlund, Bergen BK.

I single spilte Anders seg lett fram til semifinale der han skulle møte favoritt Matz Menkin. Anders tapte denne 17-21, 11-21 mot Matz som senere vant single U17. Dermed ble det 3.plass for Anders i single U17.

Simen tapte også mot Matz i kvartfinalen med 17-21, 21-19, 9-21 og ble med det nr. 5. Olav tapte en kamp i gruppespillet og kom dermed ikke til finalerunden.

Med disse topplasseringene ble Fron Badmintonklubb kåret til beste klubb i U17 klassen av de totalt 32 deltakende klubbene fra hele landet!

I U15 klassen stilte Ola Jevne i single og double. Ola som til vanlig spiller i klassen under tapte en kamp og vant en kamp i single men det holdt ikke til å gå videre til sluttspillet.

I double stilte Ola sammen med Andreas Bunes Evensen fra Moss. Ola og Andreas vant alle sine gruppespillkamper og i sluttspillet spilte de seg fram til kvartfinale der de tapte mot de 1.seedede i turneringen. Dermed ble det en flott 5.plass til Ola og hans makker i double U15.

Se flere bilder fra årets og tidligere UBM her.
Omtale og resultater fra alle UBM vi har deltatt på finner du her.

Fron BK – Beste klubb i UBM!
UBM ble arrangert i Kolvereid i Nord-Trøndelag 27.-29. mars. Fra Fron stilte Ola Jevne i U15-klassen og Simen Falkenhaug, Olav Amundsen og Anders Jevne i U17-klassen.

Seiere til Anders og Simen i Bergen! 

Fron’s U17 landslagsspillere Anders Jevne og Simen K. Falkenhaug vant hver sin klasse i siste helgs rankingstevne for U17 klassen i Haukelandshallen i Bergen.

Anders gikk helt til topps i single.
Han vant alle sine kamper i gruppespillet, møtte klubbkamerat Simen i 8.delsfinale som han vant 21-19, 21-10,  deretter slo han Ling Zuang Zeng fra Pillarguri 21-16, 21-15 i kvartfinalen, før han skulle møte Carl Christian Hem fra Sandefjord i semifinalen. Dette ble en tøff og velspilt kamp der Anders spilte meget godt og til slutt dro i land seieren med 20-22, 21-15, 21-15. Dermed fikk han revansje fra de to siste møtene der Hem har slått Anders knepent. Finalen mot Arne Liland fra Kristiansand vant Anders klart med settsifrene 21-14, 21-17.

I mixed double spilte Simen sammen med Maren Kamlund fra Bergen. De spilte seg lett fram til finalen der de skulle møte Carl Christian Hem/Elisabeth Runsjø fra Sandejord. Nok en tøff og velspilt kamp der de til slutt dro i land seieren med 21-14, 14-21, 21-19. Med forfall av sin faste makker, Cathrine Fossmo fra Pillarguri, spilte Anders denne gangen sammen med Tonje Andersen fra Hamar. De spilte seg fram til semifinale men ble her slått av Hem/Runsjø. Olav Amundsen fra Fron BK spilte også mix – denne gangen med Aina Elmer fra Nøtterøy. De tapte sin første kamp og var dermed ute av turneringen.

I double spilte både Anders/Simen og Olav med makker Ling Zeng seg fram til semifinaler.Her skulle parene møte hverandre - men Olav/Ling måtte trekke seg pga. sykdom. Dermed hadde Anders og Simen mulighet til å revansjere finaletapet fra Fron Ranking i januar mot Hem/Johannesen fra Sandefjord. De tapte første sett 16-21 men kom sterkt tilbake og vant det andre 21-15. Tredje og avgjørende sett ble spennende og de fulgte hverandre hele veien opp til 18-18. Men gutta fra Sandefjord trakk det lengste strået også denne gangen og vant til slutt 21-18.

2 førsteplasser, 1 andreplass og 2 tredjeplasser ble altså resultatet fra denne landsdekkende rankingturneringen for Fron BK’s 3 gode og talentfulle badmintonspillere.


Fron Ranking 2009
9. – 11. januar

Godt arrangert av Fron. 114 påmeldte fra 24 klubber, mange positive tilbakemeldinger. Vi fikk særlig skryt for skyssopplegget, men også for gjennomføringa i hallen.

Ola Jevne, Borgar Sandbu, Sigurd Falkenhaug, Emil Haugen og Eivind Opsahl deltok i U13.

Simen Falkenhaug, Olav Amundsen og Anders Jevne i U17.

Ola vant HD sammen med Andreas Bunæs Evensen, Moss. I single tapte Ola kvartfinalen mot Jørgen Hågensen, Herøy.

I U17 vant Anders mix sammen med Cathrine Fossmo, PBK. Her ble Olav og Andrea Austnes, Kolvereid nr. 3. I HS ble våre spillere slått av Carl Chr.Hem fra Sandefjord, i tur og orden tapte Olav i kvartfinalen, Simen i semifinalen og Anders i finalen.

I HD ble Anders/Simen knepent slått i finalen av Johannesen/Hem fra Sandefjord – 20/22, 21/14, 19/21. Olav og LIng Zeng, PBK tapte mot Simen/Anders i semifinalen, og endte dermed på 3. plass.

Dobbeltseier til Simen

Badminton-spillerne til Fron BK har denne helgen vært i Kristiansand på rankingturnering for U19 spillere. Selv om dette er en klasse høyere enn vanlig, markerte Fron BK seg meget bra.

Simen Falkenhaug var den av våre som resultatmessig gjorde det best.

Sammen med Solveig Valderhaug fra Asker spilte Simen tre gode kamper,  før de i finalen møtte forhåndsfavorittene Morten Oterhals og Marianne Sund.

Simen og Solveig vant første sett , men gikk så på en smell i andre settet.

Simen beholdt roen gjennom tredje sett og til slutt dro de i land settet med 21-13.

I double ble det full pott for Fron. Anders Jevne og Simen Falkenhaug hadde sin vanskeligste kamp i semifinalen der de møtte et par fra Sandefjord. I finalen spilte Anders og Simen offensivt og godt og vant komfortabelt.

I singel ble alle våre denne gangen utslått i det innledende spillet.

Sist helg ble KM i badminton for Hedmark/Oppland arrangert i Ottahallen. Med nesten 100 deltagere og 220 kamper ble det mange timer i hallen for små og store spillere, samt en stor kontingent med tilskuere.

Da status ble gjort opp søndag ettermiddag, viste det seg at Fron hadde sikret seg hele 9 klasseseire. Det var mange jevne og tøffe kamper, noe som både spillere og et tidvis entusiastisk publikum ga uttrykk for.

Fron stilte med 31 deltagere, en lett blanding av nybegynnere og mer erfarne spillere. Det vil føre for langt å nevne alle, men hver enkelt kjempet drabelig og kan være stolte av innsatsen.

Best av alle var, nesten som ventet, Anders Jevne. Han vant alle sine kamper både i single, double og mixed double. Halvor Bråten og Tore Nymoen hadde også pusset støvet av racketene og viste at de ikke hadde glemt gamle kunster. Gledelig ellers var selvfølgelig alle nybegynnerne, mange deltok på sin første turnering. Her var det talent i massevis, noe som gjør at klubben kan se lyst på framtida.


Fron Badmintonklubb beste klubb på KM


Fron Badmintonklubb har gleden av å invitere
til ranking U13 og U17 i Vinstrahallen 10. -11. januar
Dere finner innbydelsen her.

Vi gleder oss til dere kommer ;-)
NB!
På grunn av gledelig stor deltagelse blir vi nødt til å starte turneringen kl. 19.00 fredag 09. januar!

Gull og to sølv til Fron BK i Moss

U17 – spillerne til Fron BK har igjen vært ute på turneringshelg. Denne gangen stod Moss BK som arrangør av  årets andre rankingturnering i denne klassen. Herredoubleklassen ble totalt dominert av Fron, der Anders Jevne og Simen Falkenhaug møtte Olav Amundsen med makker Ling Zhuang Zeng fra Pillarguri. Finalen ble en rysare, Olav og Ling vant et jevnt første sett, mens Anders og Simen kom sterkt tilbake og vant andre settet klart. I tredje og avgjørende sett fulgte parene hverandre tett, og skiftet på å lede med ett og to poeng. Olav og Ling trakk tilslutt det lengste strået og settet endte til slutt 21-18.

Anders Jevne måtte omstille seg til ny finalekamp rett etter doublefinalen, nå var det mix som stod på programmet. Anders spiller sammen med Cathrine Fossmo fra Pillarguri i denne disiplinen, og de hadde vunnet klart i de innledende kampene på vei til finalen.

I første settet kom de på etterskudd, mens de i andre settet dominerte stort og vant lett. Tredje settet startet som andre og Anders og Cathrine hadde en klar ledelse halvveis. Utover i settet ble det dessverre litt for mange feil, og de tapte til slutt  22-20.

I singel kom Anders Jevne lengst av våre, og endte her på 5 plass. Olav fikk en 9. plass, mens Simen dessverre røk ut i puljespillet denne gang.
Alt i alt en oppløftende helg for våre gutter, som ser fram til å ta imot sine motstandere i tilsvarende turnering på hjemmebane i Vinstrahallen 10. og 11. januar.


Nye forskrifter
Idrettsstyret har med hjemmel i strafferegistreringsforskriften § 12 nr.4 p) vedtatt at alle idrettslag fra og med 1. januar 2009 plikter å innhente politiattest for personer som skal utføre oppgaver for laget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Dette omfatter både personer som skal påta seg nye oppdrag for laget og personer som er i et løpende oppdrags-/ansettelsesforhold for laget.

Idrettsstyret har tatt denne beslutningen for å sikre at alle mindreårige og mennesker med utviklingshemming i norsk idrett får lik rett til lik beskyttelse. For idrettsstyret er det et overordnet ønske at norsk idrett skal være et trygt sted å være for alle.

Det er bare idrettslagets hovedstyre som kan avkreve politiattest og ikke grupper eller utvalg i laget.

De involverte vil få skjema til utfylling en av de nærmeste dagene. Styret har oppnevnt Bjørn som kontaktperson.

Eldre saker som har vært omtalt på denne sida finner du under
gammelt nytt